Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 11:56 - Миролюбе, Миролюбе...
Автор: punkey Категория: Новини   
Прочетен: 2671 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 26.09.2011 12:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

И аз се подлъгах Любе да та гледам…и аз се подлъгах.

И се чудя КАК все като добра журналя си там. Как все си 2-3 часа преди другите медии да предадеш наживо случващото се…и как от години насам от часове похабена лента, интервюта, обосновани разговори, все ще дадем по телевизията тази малка групичка хора, които викат нещо неприемливо като „Циганите на сапун”.  Но пък три пъти ни се повтори колко несправедливо ти бил изтръгнат микрофона. Голяма трагедия, ей!!! Цялата палячовщина, която изблика от репортажа вчера, беше нагледна демонстратичност на изграния имидж на медийте, които мога да опиша с  вица "...хиляда ранени, 300 страдащи, баща изнасили дъщеря си..и сега малко културни новини " Софийски диригент се самоуби като скочи от 7мия етаж". Затова за последен път си пускам БТВ наживо от сайта им...Междувпрочем, някой забелязали, че вече трябва да си регистриран в системата за да гледаш? Това имаше ли го преди?

Нали за това си там – кратко, леко, точно , систематизирано и ясно да предадеш какво става на място. А не да жалиш скъпите мебели и къщите на Киро.

Било много странно…аз ли не съм наред или само на мен ми е странно как може да прегазиш демонстративно дете на улицата. Пред очите на баща му? Как много бегло дадохте една много интересна история с потенциал – за това „разрешително” което се изнамери?

Само на мен  как уж разследваща журналистка, която има опит и трябва да действа професионална , най-безочливо си позволяваше да обижда афектирана тълпа и да й се струвало „странно”, че най-сетне българинът е надигнал глава?

Хареса ми и когато викаше „ Що не си покажете лицата?” – аз не бих си показала мойто, понеже не искам да бъда демонизирана,  да ме изкарат пияна-заляна хулиганка, която е отишла там за да скандира „циганите на сапун” без някой да е видял и мойта гледна точка, без някой да е разбрал и мойта историяimage.

В Катуница имаше много повече хора, които със сигурност имаха какво да кажат, да споделят защо са разстроени, защо са излезнали пред къщата на Киро циганинът, но не. Камерата следеше само за татуировки и „вандали”.  Направо да предложа местните пияници да направят репортажа на drinking game. Всеки път когато Любка каже „Цар Киро” с възхищение и „безчинстват” да се пие на екс – гаранция да се наковеш като мотика с принципи!

 

П.С. И много харесвам тази тенденция, когато набутате микрофона под носа на човек, който току що е загубил най-скъпоценният си човек и го попитате „Как се чувствате?”.

Айде, какво се правите? Дайте го тоя Пулицър насам!





Гласувай:
3



1. virtu - Тая жена ми падна в очите !
05.10.2011 11:07
Стискаше злобно устни и зъл пламък имаше в очите ! Позор за нея !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: punkey
Категория: Тя и той
Прочетен: 123823
Постинги: 22
Коментари: 78
Гласове: 107
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930